در مطلب قبلی درباره فواید همدلی صحبت کردیم. در این مطلب به چگونگی همدلیکردن میپردازیم.
چگونه همدلی کنیم؟ چگونه بفهمیم بقیه چه احساسی دارند؟ تمام چیزی که باید به آن دقت کنید در این سه مورد خلاصه میشود. دیگران چه میگویند، چگونه میگویند و چه میکنند.
اگر میخواهید فردی را تحت تاثیر قرار دهید، اولین قدم شناسایی وضعیت احساسی او است. اگر بتوانید در حین شناسایی، این احساس را تجربه هم بکنید، شناساییتان دقیقتر هم میشود. اگر بتوانید احساسات دیگران را تجربه کنید، میتوانید روی آنها تاثیر گذاشته و احساساتشان را به سمتی که میخواهید سوق دهید.
مهمترین نکته درباره شناسایی احساسات دیگران، دقت به واکنشهای آنها به اتفاقات بیرونی است. اگر از کسی احوال پرسی کنید و گوشههای لب او به سمت پایین بروند و صدایش بمتر شود، میتوانید بفهمید که اوضاع روبهراه نیست.
هر چه در شناسایی تغییرات کوچک خبرهتر باشید، توانایی بیشتری در همدلی کردن خواهید داشت. به تغییرات کوچک در چهره دقت کنید. وقتی بالاتنه فرد کاملا تحت کنترلش است، به حرکات ناخودآگاه پایین تنه دقت کنید. به لرزش و گرفتگیهای صدا و تاکید بر روی بعضی واژهها دقت کنید. و به کلمات احساسی خوب گوش بدهید.
برای جلوگیری از غرقشدن در احساسات دیگران، یادبگیرید پس از وارد شدن به وضعیتی که موجب میشود احساسات دیگران را درک کنید، از آن خارج شوید. وارد شوید و حال و هوا را بسنجید. سپس خارج شده و به تفکر منظقی بپردازید.
به جز زمانی که کاملا مطمئن هستید، بازخورد دادن به فرد مقابل درباره آنچه حس میکنید، میتواند ایده خوبی باشد. با این کار میتوانید درستی برداشت خود را بسنجید. به هر حال تنها کسی که میتواند درباره کیفیت همدلی قضاوت کند همان کسی است که سعی در درک کردن احساساتش دارید.
خود بازخورد دادن و واکنش به احساسات دیگری هم خالی از لطف نیست و موجب قدردانی او از شما برای اهمیت دادن به او و در نتیجه افزایش اعتماد میانتان میشود.
همدلی وقتی داوطلبانه انجام شود تاثیری به مراتب بیشتر از زمانی که با درخواست طرف مقابل انجام شود، دارد.
این هشدار را هم باید داد که استفاده ابزاری از احساسات کسی که ناراحت است، موجب به هم خوردن قوانین اجتماعی میشود. و این کنترلگری منفی میتواند احساس خیانت در فرد مقابل ایجاد کند.
شما هم نظری ارسال کنید